Cerita Sensasi Click!

Bloggers :)

Monday, October 31, 2011

Mood Monday: Gusi Bengkak + Demam Panas

Alahai With Julia....
Kena dugaan penyakit gusi bengkak di bahagian ats gigi sebelah kanan...dah seminggu lebih kena....tp semalam mencatatkan perubahan fizikal pada gusi yang amat ketara...
Bonjolan yang di sangka kecil dan dgn perasaan buat x kesah je sekarang dah membesar seperti duit 5 sen....
Uwarghhhhhhhhhhhhhh...sakit yer hanya Allah yg tahu...
Suhu badan normal yg diambil setiap hari ialah 36.4c dan naik sejak dua tiga hari lepas sebanyak 36.6c...kira masih di fasa selamat lah kan...(pura-pura sihat ahhaha)

So, start tengahari semalam dah mula datang panas badan dan terus xdpt buat apa2 hanya terlantar di katil sehingga jam 10.30malam...okey dh start tido pun lepas isyak x tahan badan panas jek....and then tunggu Encik Abg pulang dari Kuantan outstation semalam buat lagi badan panas x menentu...
Tetiba nak test lagi suhu badan pakai termometer...
Amikkkkk kau! Beb beb beb beb beb beb beb beb yg berterusan....tau sebab apa?
Suhu badan cecah 37.5c....1st time dgr beb memanjang sah dah kene demam panas...selama nih beb sekali jek menunjukkan suhu normal...

Huh...hanya mengeluh...hanya sms Encik suami cepat2 lah pulang.....
tepat jam 10.45 Encik suami dan balik umah...terkejut dia tgk bini dia selongkar cari ubat panadol je pun dlm laci...
Muka dia dah berkerut seribu...nak bawak pi klinik swasta terus jumpa doktor...
Okey, With Julia nih mmg takut ngan doktor ok...bukan apa malas nak ckp ngan doktor yg sakit gusi penyebab demam panas...dah seminggu lebih bengkak x jumpa doktor awal2...so dari kena marah ngan doktor baik kena marah ngan suami ahahhahah

At least marah2 suami manja sikit ahahhaha...perasannnnnnn jek.
Hmmm so today no mood nak ckp lebih2...paham2 je lah yek napa With Julia this week very weak and wierd sikit....coz bengkak dalam siapa yg tahu...so betullah perumpamaan itu kan...

Hanya berbekalkan ubat panadol sebagai pelega demam panas...hope sgt2 today jgn naik lagi suhu badan...
Gusi tolong lah aku kali nih...nak kerja sebaik mungkin...
Jangan berdarah lagi...bengkak cepat2lah surut...

Nasihat dari kawan2 baik ofismate CT & Aifa supaya cari Bonjola kt farmasi lepas balik kerja nanti...
Dan kumur dgn air suam dgn garam...
 ....korang mmg Terbaik!
Sayang u all...ada talent cari penasihat ubat2tan...ehheehe ;P

Okey, nak keja diam2...harap dugaan Allah ini akan sembuh seperti sedia kala...
Aminnn...


2 comments:

Sekamar Rindu said...

salam,,,

gusi bengkak memang sakit sangat..penah kena..

With Julia said...

Wasalam sekamar rindu...
yup...mmg sakit...sebab itu diam je sehari nih...walhal dh lama sakit yer...nih lah akibatnya takut jumpa doktor huhuhuhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...